Toimintaa pienten ja kouluikäisten lasten perheille ja vanhemmille

Vanhempain- ja perhetoiminnan tärkein anti on tutustua muihin vammaisperheisiin. Vanhemmat saavat toisiltaan tietoa vammaisuuteen liittyvistä asioista sekä vinkkejä arkipäivän sujumiseen. Heillä on mahdollisuus jutella tunteistaan samaa kokeneiden kanssa. Vammaiset lapset ja heidän sisaruksensa tutustuvat toisiin pyörätuolilla, sähkärillä tai keppien avulla kulkeviin lapsiin.

Lasten vanhemmat tapaavat toisiaan vapaamuotoisesti noin kerran kuussa. Tapaamisia on sekä äideille että iseille, erikseen ja yhdessä. Käymme mm. syömässä, teattereissa, keilaamassa, askartelemassa, mökkeilemässä ja saunomassa. Ohjelmassa on myös luento- ja keskustelutilaisuuksia ja tutustumiskäyntejä.

Turnajaiset

Järjestämme retkiä ja puuhapäiviä myös koko perheelle. Kohokohtia ovat olleet viikonloppuleirit Heinänokassa, Jämijärvellä ja Houtskärissä. Leireillä on ajeltu mönkkäreillä, melottu kanooteilla, veneilty, pyöräilty ja uitu. Vaikeastikin liikuntavammaiset pyörätuolilapset ovat päässeet nauttimaan elämyksistä luonnossa. Yhdessä tulee helpommin lähdetyksi esim. Ruissaloon tai Kuhankuonon retkeilyalueelle. Kesäperinteisiimme kuuluu myös Vartiovuoren kesäteatteri ja nyyttikestit ulkosalla.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja perhe- ja vanhempaintoiminnasta:
Riikka Reinikainen p. 040 5770606, email riikka.reinikainen(at)gmail.com